Network Menu

SWEA i korthet

SWEA Boston

SWEA Boston startades 1985 och har sedan jobbat med den övergripande visionen; att sprida svensk kultur och det svenska språket utanför Sveriges gränser.

Detta gör vi bland annat genom att donera till svenska organisationer och nätverk runt om i New England samt att vi varje år delar ut stipendier till amerikanska kvinnor som vill studera eller utföra ett projekt i Sverige. Allt detta görs möjligt genom vårt största event under året, vår julmarknad Swedish Yuletide. Detta är New Englands största Skandinaviska välgörenhets event och lockar varje år tusentals besökare.

Utöver julmarknaden så fyller vi vårt år med både svenskrelaterade event och enkla möten där vi kan träffas och umgås. De mer traditionella programpunkterna som återkommer varje år är Vasaloppet i februari, Räkfesten i mars, Kräftskivan i september, och Ärtsoppa och Punsch i oktober/november. Andra program är bland annat restaurangbesök, professionella träffar, museibesök, matlagningskvällar, biokvällar och mycket mer. Du hittar alla event under Program.

Vi har också flera olika intressegrupper som alla medlemmar är välkomna till. Det finns Frukostklubben, Bokklubben, Besöksklubben, SWEA Kören samt fikagrupper för de som bor lite längre ifrån stan. Läs mer om dessa under Intressegrupper.

SWEA Boston tillhör regionen OAME, Östra Amerika. Vi tillhör samma region som SWEA i Atlanta, New Jersey, New York, North Carolina, Philadelphia, Virginia Beach och Washington DC.

SWEA International

Som medlem i SWEA Boston är du också medlem i vår moderorganisation, SWEA International. Den startades i Los Angeles 1979 av Agneta Nilsson.

Idag finns SWEA över hela världen. Det är ungefär 7000 medlemmar i 70 lokalavdelningar i 30-tal länder på 5 kontinenter. SWEA är den största Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige. Eftersom SWEA representeras på så många platser i världen spelar organisationen en viktig roll i svenska Utrikesdepartementets krisberedskapsplan.

Läs mer om SWEA International på deras hemsida swea.org.