Network Menu

Styrelsen

Här är vi i styrelsen i SWEA Boston!

____________________________________________________________________________________________

Sandra Spetz

Ordförande

Hur länge har du bott i Boston? Sedan slutet på maj 2017.

Hur länge har du varit medlem i SWEA Boston? Gick med nästan direkt. Kontaktade SWEA redan innan jag flyttade från Sverige, och fick massa bra hjälp av dåvarande medlemsansvarig.

Vad är det bästa med SWEA? Gemenskapen och den trygghet det skapar. Att få träffa så mycket fantastiska kvinnor som jag aldrig hade gjort annars, och ta del av deras erfarenheter och kompetenser. Det är som en extrafamilj.  

Vad tog dig hit? Min man fick ett jobberbjudande och vi såg möjligheten för oss båda. Har aldrig ångrat detta äventyr!

Har du bott i något annat land? Bodde en period i Norge för 10 år sedan.

Vad gör du på dagarna, kvällarna? Jag är ordförande i SWEA, involverad i programgruppen, och ansvarig för den nybildade kommunikationsgruppen. När jag inte håller på med en massa SWEA-saker så gillar jag att vara ute på promenader, göra något kreativt, eller äta och dricka gott.

Vilket är ditt smultronställe i Boston? Picknick nere på esplanaden vid Charlies River och se solnedgången – otroligt mysigt! Vill även slå ett slag för restaurangen Tres Gatos i Jamaica Plain som kombinerar två av mina favoriter – tapas och musik. Längst bak i restaurangen finns nämligen en bok- och skivbutik.

 

Olivia Nyström

Vice Ordförande

Hur länge har du bott i Boston? Jag har bott i Boston sedan Juli 2017.

Hur länge har du varit medlem i SWEA Boston? Blev medlem i Februari 2017.

Vad är det bästa med SWEA? Bäst med SWEA är utan tvekan det otroliga nätverket och gemenskapen – jag har hittat så många nya vänner genom SWEA. Efter att ha bott i USA i snart 6 år så har jag missat många svenska highlights under åren som man kanske tar för givet när man bor i Sverige. Men genom SWEA så har jag det senaste året fått möjligheten att fira en massa svenska event här i Boston, såsom räkfrossa, kräftskiva, julmarknad mm. Sen är det ett plus att man får hålla igång svenskan!

Vad tog dig hit? Jag flyttade till USA 2013 för att studera på Elmira College, NY. Min man, som jag träffade på college, är från New Hampshire så jag valde att stanna kvar i USA med honom.

Har du bott i något annat land? Nej.

Vad gör du på dagarna, kvällarna? Jag jobbar med Property Management för ett företag i Lowell, MA, så mina dagar är ganska hektiska. Så på helgerna så gillar jag och min man att ta det lugnt och åka upp till min mans hemstad North Conway, NH, och antingen vandra i bergen eller åka skidor (beroende på säsong). Sen så gillar jag även att strosa runt i Beacon Hill och kanske ta en fika på Tatte Bakery.

Vilket är ditt smultronställe i Boston? Jag och min man åker gärna till Piers Park en söndagseftermiddag och picknickar. Parken har nog den bästa utsikten över Bostons skyline. En plats som ger en perfekt avskildhet från Bostons intensitet.

 

Ulla Gjörstrup

Kassör

Hur länge har du bott i Boston? Jag har bott i Boston i 20 år med ett undantag på 4 år i München mellan 2002 och 2006.

Hur länge har du varit medlem i SWEA Boston? Jag blev medlem i SWEA 2006 när jag kom tillbaka från München.

Vad är det bästa med SWEA? Vänskap. SWEA Boston består av en grupp fantastiska kvinnor. Arbetet inom SWEA med bl a julmarknaden som ger oss tillfälle att ge ut stipendier till unga, duktiga amerikanska kvinnor med intresse av studier i Sverige.

Vad tog dig hit? Min man Per fick ett jobberbjudande från ett större läkemedelsföretag i Boston. Då våra två döttrar hade flyttat hemifrån vid det laget var det ett utmärkt tillfälle att få pröva på att bo i ett annat land. Det var 20 år sedan.

Har du bott i något annat land? Tyskland, München.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?

Jag arbetar, sköter den amerikanska marknaden för ett mindre svenskt företag.

Jag går gärna på gymmet, läser böcker, ser gärna film på bio, deltar i SWEA event och spelar Mahjong en gång i veckan.

Vilket är ditt smultronställe i Boston? Jag väljer en plats utanför Boston, Crane Beach med den fantastiska stranden för bad på sommaren och promenader resten av året.

 

Susanna Baxter

Medlemsansvarig

Hur länge har du bott i Boston? Jag flyttade till Boston i December 2017 så jag har bott här drygt ett år.

Hur länge har du varit medlem i SWEA Boston? Jag blev medlem så fort jag flyttade hit. Mitt första möte med SWEA Boston var årsmötet i Januari 2018.

Vad är det bästa med SWEA? Att få träffa så många nya vänner i området, och självklart att få prata svenska!

Vad tog dig hit? Min man är officerare i flottan och vi skickades till Boston då han fick order om att utbilda sig på MIT i tre år. Det var en dröm för honom och jag fick ett bra jobb i Seaport. Vi stortrivs!

Har du bott i något annat land? Ja! Jag är uppväxt i Sverige och jag bodde i Storbritannien mellan 2012-2013.

Vad gör du på dagarna, kvällarna? Under veckodagarna jobbar jag ganska långa timmar, så det blir inte mycket tid över till annat än jobb, middag och kanske en netflix show med min man. På helger gillar jag att vara utomhus med min man och hund, vandra i Vita Bergen eller Adirondacks, segla eller gå runt i Boston och titta i affärer. Regnar det ute gillar jag att baka och läsa.

Vilket är ditt smultronställe i Boston? Min man och jag gillar att äta ostron på ”The Red House Restaurant” vid Harvard där vi kan ta med oss hunden och sitta på deras mysiga uteterrass, är det kallt ute gillar vi att äta ramen eller shabu shabu på Shabu & Mein i Cambridge.

 

Maria Martell-Winthrop

Programgruppen

Hur länge har du bott i Boston? Jag flyttade från Connecticut (CT) till Boston i september 2012.

Hur länge har du varit medlem i SWEA Boston? Medlem sedan 90-talet, men kunde sällan medverka eftersom jag bodde i CT, 2 timmar från Boston.

Vad är det bästa med SWEA? Det bästa med Swea är gemenskapen, och att kunna underhålla både språket och vår kulturella bakgrund.

Vad tog dig hit? Jag kom hit 1981 för att uppleva USA i ett år. Träffade min man och flyttade hit permanent 1982.

Har du bott i något annat land? Ja! Jag är uppväxt i Sverige och jag bodde i Storbritannien mellan 2012-2013.

Vad gör du på dagarna, kvällarna? Vi har ett familjeföretag som jag hjälper till en del med under dagarna. Jag lagar mycket mat och läser franska just nu. Träning och meditation tar mycket av min tid. På kvällstid spenderar jag tid med min man och vänner. Mina två söner som bor i närheten försöker vi ha middag med så ofta det går.

Vilket är ditt smultronställe i Boston? Älskar Boston och upptäcker ständigt nya ställen. En av favoriterna är Isabella Stewart Gardner museumet och the Atheneum.

 

Lise Rosland

Webmaster

Hur länge har du bott i Boston? Jag har bott i Boston sedan januari 2014.

Hur länge har du varit medlem i SWEA Boston? Blev medlem augusti 2014 så drygt 4 år.

Vad är det bästa med SWEA? Gemenskapen. Otroligt inspirerande att träffa alla dessa kvinnor som är en del av SWEA. Det blir också en familj när man är så långt borta från Sverige.

Vad tog dig hit? Min mans jobb erbjöd en överflyttning och vi tyckte det lät spännande så vi hoppade på!

Har du bott i något annat land? Jag kommer ursprungligen från Norge. Bodde där tills jag var 14 år och flyttade till Sverige.

Vad gör du på dagarna, kvällarna? Jag har precis fått en dotter (oktober 18) så just nu går hela min tid åt till henne. Innan hon kom jobbade jag som manager på Kaffestugan på SLC och var ordförande i SWEA.

Vilket är ditt smultronställe i Boston? Det finns så många bra ställen i och runt Boston. Stans bästa kaffe (tycker jag) finns på Three Little Figs i Somerville. Deras mackor är väldigt goda också. Gillar man öl så är Aeronaut i Somerville väldigt trevligt. Stora bullar och bakverk hittar man på Tatte som finns lite varstans i stan. Vi har precis flyttat till Tewksbury och här finns Vic’s Waffle house som gör jättegoda våfflor. Sen om man saknar Sverige och vill ha en riktig räkmacka eller en prinsesstårta så finns Kaffestugan som är öppen varje lördag!

 

(Foton tagna av SWEAs egen Karina Granbom, hitta henne på Instagram or Facebook)