Network Menu

Styrelsen

 

Här är vi i styrelsen i SWEA Boston!

____________________________________________________________________________________________

Sandra Spetz

Ordförande

Hur länge har du bott i Boston? Sedan slutet på maj 2017.

Hur länge har du varit medlem i SWEA Boston? Gick med nästan direkt. Kontaktade SWEA redan innan jag flyttade från Sverige, och fick massa bra hjälp av dåvarande medlemsansvarig.

Vad är det bästa med SWEA? Gemenskapen och den trygghet det skapar. Att få träffa så mycket fantastiska kvinnor som jag aldrig hade gjort annars, och ta del av deras erfarenheter och kompetenser. Det är som en extrafamilj.  

Vad tog dig hit? Min man fick ett jobberbjudande och vi såg möjligheten för oss båda. Har aldrig ångrat detta äventyr!

Har du bott i något annat land? Bodde en period i Norge för 10 år sedan.

Vad gör du på dagarna, kvällarna? Jag är ordförande i SWEA, involverad i programgruppen, och ansvarig för den nybildade kommunikationsgruppen. När jag inte håller på med en massa SWEA-saker så gillar jag att vara ute på promenader, göra något kreativt, eller äta och dricka gott.

Vilket är ditt smultronställe i Boston? Picknick nere på esplanaden vid Charlies River och se solnedgången – otroligt mysigt! Vill även slå ett slag för restaurangen Tres Gatos i Jamaica Plain som kombinerar två av mina favoriter – tapas och musik. Längst bak i restaurangen finns nämligen en bok- och skivbutik.

 

Olivia Nyström

Vice Ordförande

Hur länge har du bott i Boston? Jag har bott i Boston sedan Juli 2017.

Hur länge har du varit medlem i SWEA Boston? Blev medlem i Februari 2017.

Vad är det bästa med SWEA? Bäst med SWEA är utan tvekan det otroliga nätverket och gemenskapen – jag har hittat så många nya vänner genom SWEA. Efter att ha bott i USA i snart 6 år så har jag missat många svenska highlights under åren som man kanske tar för givet när man bor i Sverige. Men genom SWEA så har jag det senaste året fått möjligheten att fira en massa svenska event här i Boston, såsom räkfrossa, kräftskiva, julmarknad mm. Sen är det ett plus att man får hålla igång svenskan!

Vad tog dig hit? Jag flyttade till USA 2013 för att studera på Elmira College, NY. Min man, som jag träffade på college, är från New Hampshire så jag valde att stanna kvar i USA med honom.

Har du bott i något annat land? Nej.

Vad gör du på dagarna, kvällarna? Jag jobbar med Property Management för ett företag i Lowell, MA, så mina dagar är ganska hektiska. Så på helgerna så gillar jag och min man att ta det lugnt och åka upp till min mans hemstad North Conway, NH, och antingen vandra i bergen eller åka skidor (beroende på säsong). Sen så gillar jag även att strosa runt i Beacon Hill och kanske ta en fika på Tatte Bakery.

Vilket är ditt smultronställe i Boston? Jag och min man åker gärna till Piers Park en söndagseftermiddag och picknickar. Parken har nog den bästa utsikten över Bostons skyline. En plats som ger en perfekt avskildhet från Bostons intensitet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jenny Öberg

Kassör

Hur länge har du bott i Boston? Vi flyttade till Reading, norr om Boston årsskiftet 2016/2017.

Hur länge har du varit medlem i SWEA Boston? Jag blev medlem samtidigt som jag flyttade hit.

Vad är det bästa med SWEA? Det stora nätverket av svenska tjejer. SWEA är en helt fantastisk organisation som finns över hela världen, så förutom kontakten med tjejer från SWEA Boston kan man även få kontakt med andra delar av SWEA.

Vad tog dig hit? Min man fick jobberbjudande här och vi tyckte att det lät spännande att bo i den här delen av USA så vi bestämde oss för att flytta hit.

Har du bott i något annat land? Ja vi flyttade till Shanghai; Kina årsskiftet 2012/2013, vi bodde där i 2,5 år och sedan flyttade vi vidare till Tokyo; Japan och bodde där i 1,5 år.

Vad gör du på dagarna, kvällarna? Jag är sedan januari 2020 kassör i SWEA Boston. Jag har studerat både mandarin och japanska och tar kinesiska/ mandarin lektioner över Skype med mina lärare från Xian i Kina. När jag inte jobbar med SWEA eller studerar mandarin gillar jag att vara ute och springa, spela tennis och vara ute och fixa i trädgården. På vintern är slalom en favoritsysselsättning, när vi har tid. Jag har en annorlunda hobby som jag lärde mig när vi bodde i Japan, att brodera bollar som på japanska kallas Temari, en gammal japansk konst och tradition. Vi har 2 döttrar, som går på High school och Middle school, de är väldigt aktiva med sina sporter Volleyboll, Track och fotboll och jag ägnar mycket tid för dem och supportar dem i deras träningar och tävlingar.

Vilket är ditt smultronställe i Boston? Då jag bor utanför Boston är jag inte så ofta inne i stan. Men det finns fantastiska platser runt omkring Boston. Ett av favoritställena är Coffee and Cotton @Mill #5 i Lowell. Jag gillar även att åka till Rockport på sommaren och strosa.

 

Lise Rosland

Medlemsansvarig

Hur länge har du bott i Boston? Jag har bott i Boston sedan januari 2014.

Hur länge har du varit medlem i SWEA Boston? Blev medlem augusti 2014.

Vad är det bästa med SWEA? Gemenskapen. Otroligt inspirerande att träffa alla dessa kvinnor som är en del av SWEA. Det blir också en familj när man är så långt borta från Sverige.

Vad tog dig hit? Min mans jobb erbjöd en överflyttning och vi tyckte det lät spännande så vi hoppade på!

Har du bott i något annat land? Jag kommer ursprungligen från Norge. Bodde där tills jag var 14 år och flyttade till Sverige.

Vad gör du på dagarna, kvällarna? Jag har precis fått en dotter (oktober 18) så just nu går hela min tid åt till henne. Innan hon kom jobbade jag som manager på Kaffestugan på SLC och var ordförande i SWEA.

Vilket är ditt smultronställe i Boston? Boston är en otroligt mysig stad. En favorit är att köpa med sig fika och sätta sig nere vi vattnet. Annars åker vi gärna ut till kusten. Newburyport är en favorit med både mysig shopping och trevliga restauranger.

 

Ulla Gjörstrup

Suppleant

Hur länge har du bott i Boston? Jag har bott i Boston i 20 år med ett undantag på 4 år i München mellan 2002 och 2006.

Hur länge har du varit medlem i SWEA Boston? Jag blev medlem i SWEA 2006 när jag kom tillbaka från München.

Vad är det bästa med SWEA? Vänskap. SWEA Boston består av en grupp fantastiska kvinnor. Arbetet inom SWEA med bl a julmarknaden som ger oss tillfälle att ge ut stipendier till unga, duktiga amerikanska kvinnor med intresse av studier i Sverige.

Vad tog dig hit? Min man Per fick ett jobberbjudande från ett större läkemedelsföretag i Boston. Då våra två döttrar hade flyttat hemifrån vid det laget var det ett utmärkt tillfälle att få pröva på att bo i ett annat land. Det var 20 år sedan.

Har du bott i något annat land? Tyskland, München.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?

Jag arbetar, sköter den amerikanska marknaden för ett mindre svenskt företag.

Jag går gärna på gymmet, läser böcker, ser gärna film på bio, deltar i SWEA event och spelar Mahjong en gång i veckan.

Vilket är ditt smultronställe i Boston? Jag väljer en plats utanför Boston, Crane Beach med den fantastiska stranden för bad på sommaren och promenader resten av året.

 

Maria Stolt

Webmaster / Kommunikation

Hur länge har du bott i Boston? Jag har bott i Boston sedan sommaren 2019. Jag kom hit första gången 1992 och har varit här varje år sedan dess eftersom min syster bor här med familj.

Hur länge har du varit medlem i SWEA Boston? Jag har varit medlem sedan 2018, men jag var ofta inne på SWEA Bostons hemsida många år innan dess.

Vad är det bästa med SWEA? Man får vara lite Svensk och det är helt okay😊, Jag får möjligheten att lära känna fantastiska människor som värnar om Svenska traditioner och har olika erfarenheter.

Vad tog dig hit? Min syster så klart och alla äventyr vi haft här och som jag nu också har med min familj. Båda mina barn har tillbringat alla sommarlov här och vi längtade alltid tillbaka hit.

Har du bott i något annat land? Jag arbetade som reseledare en tid och bodde då på Mallorca.

Vad gör du på dagarna, kvällarna? Jag öppnade en Svensk Godisbutik ”Nantasket Sweets By Swedes” på julafton 2020. Just nu ägnar jag mycket tid i butiken och lär känna alla innevånare i vår lilla Town Hull som ligger vid Nantasket Beach. På fritiden tar jag hand om familj och hund och vårt hus här på Nantasket Beach.

Vilket är ditt smultronställe i Boston? Mitt favoritställe i Boston är Boston Harbor Hotel. Hela hamn området ser man bäst om man tar båten från Long Wharf till Hingham/Hull en fantastisk vy av Boston när man kommer ut på vattnet. Post Office Square är också en plats som jag tycker om att bara sitta ner.

(Foton av Sandra, Olivia, Lise och Ulla tagna av SWEAs egen Karina Granbom, hitta henne på Instagram or Facebook)