Network Menu

Om julmarknaden

Swedish Yuletide

Varje år sedan 1986 har SWEA Boston bjudit in till Swedish Yuletide för att sprida svensk kultur och julstämning. Detta årliga välgörenhets event lockar tusentals människor och är New Englands största skandinaviska event.

Julmarknaden gör det möjligt för SWEA Boston att stödja svenska och skandinaviska organisationer och evenemang. Det delas även ut ett årligt stipendium till amerikanska kvinnor som vill studera i Sverige. För att läsa mer om detta, klicka här.

Swedish Yuletide erbjuder ett smörgårdsbord av det traditionella och moderna Sverige.

Julmarknadens försäljningsbord dignar av svenska och skandinaviska varor. SWEA och andra återförsäljare erbjuder allt från samiskt hantverk, till kläder, böcker, smycken, tomtar, heminredning och så mycket mer. Passa på att köpa unika julklappar. Mat och bakverk från Crown Bakery kan också köpas för att ta med hem.

Lotteriet innehåller priser priser från Icelandair, Hästens, Fjällräven, Boston Balans, och In2Design. SWEAs Tombola med sina många vinster är popuärt populärt bland alla åldrar.

 

Musik och underhållning

Hela dagen underhålls det från scenen. Både julsånger samt annan svensk musik framförs av olika artister. Det blir också två framträdanden av det populära luciatåget med barn från Svenska skolan som framför härliga svenska julsånger.

 

Kaffestugan

I kafeerna serveras svenska våfflor med sylt och grädde, lussekatter, princesstårtor och mycket mer. Det finns också kaffe, vatten, julmust och såklart glögg.

 

 

Barnhörnan

De yngsta besökarna välkomnas till barnhörnan som finns bakom scenen. Här kan de pyssla julpynt och fiska små presenter i fiskdammen. Denna hörnan är ofta ett välkommet inslag för de minsta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish Yuletides Bidragsgivare & Sponsorer

 

Swedish Yuletides bidragsgivare till lotterier