Boston

VÄLKOMMEN TILL OAME+MAME REGIONMÖTE I BOSTON!!

29 september till 2 oktober 2022

Vi i SWEA Boston är glada, tacksamma och framförallt förväntansfulla att få arrangera årets regionmöte för OAME och MAME. Förutom att vi ska ha trevligt tillsammans, lära känna varandra, lära oss nya saker och dela erfarenheter, finns det så mycket att upptäcka i vår stad. Vi hoppas att våra anordnade utflykter ska ge er en härlig inblick i staden men vi vill också uppmuntra er att upptäcka på egen hand. Boston är otroligt kompakt och gångvänlig stad med massa spännnande att upptäcka och se. Vi ser fram emot att visa upp vår fantastiska stad – Boston.

ATT DELTA PÅ ETT REGIONMÖTE

Att delta på ett Regionmöte som medlem i en SWEA avdelning är fantastiskt roligt och inspirerande oavsett om en är med i styrelsen eller ej och ett unikt sätt att knyta nya kontakter. SWEAs motto är världsvid vänskap, global kompetens och lokalt stöd och det är först när vi kommer samman på detta sätt som det verkligen blir tydligt. Tänk att vi har möjlighet att under några dagar få träffas tillsammans, svensktalande kvinnor från 17 olika avdelningar i denna delen av världen (östra och mellan Amerikas), och lära känna varandra och dela erfarenheter – det är helt fantastiskt. Tillsammans njuter vi av middagar med anknytning till den lokala paletten, workshops för individuellt växande och har givande samtal över en fika. Har du dessutom aldrig varit i Boston så är detta ett ypperligt tillfälle att ta chansen till en unik upplevelse där du både upptäcker en underbar stad, knyter nya kontakter och inspireras av andra Sweor och avdelningar.

OM BOSTON

Boston är en av USA:s äldsta städer och är fyllt med historia och kultur runt varje hörn, från de italienska kvarteren i North End till Bostons typiska tegelfasader och New England-charm. I Boston finns något för alla, varesig du är sportfantast, historieintresserad, uppskattar konst, eller vill ha en kulinarisk upplevelse.   

Flera viktiga händelser under den amerikanska revolutionen tog plats i Boston, såsom Bostonmassakern, Boston Tea Party, slaget vid Bunker Hill och belägringen av Boston. Boston har också många “firsts” och inkluderar USA:s första offentliga park (Boston Common, 1634), första offentliga eller statliga skola (Boston Latin School, 1635) första tunnelbanesystem (Tremont Street subway, 1897) och första stora offentliga bibliotek (Boston Public Library , 1848).

Idag är Boston ett blomstrande centrum för vetenskaplig forskning. Bostonområdets många högskolor och universitet, så som Harvard och MIT, gör det till en världsledande inom högre utbildning, inklusive juridik, medicin, ingenjörsvetenskap och affärer, och staden anses vara en global pionjär inom innovation och entreprenörskap, med nästan 5 000 startups. 

Låt dig inspireras av videon, hoppas att vi ses!
PROGRAM RM

TORSDAG 29 SEPTEMBER

Ankomst hotellet

15.00 – 18:00: Välkomstbord i lobbyn. Checka in på RM och få din namnbricka

18.00 – 20:30: Välkomstmiddag

FREDAG 30 SEPTEMBER

Tiderna är när vi ses i lobbyn

8.00 – 10.00: Välkomstbord

8.30 – 16.00: Regionmöte för AO på The Scandinavian Cultural Center

9:45 – 11.50: Duck Tour från New England Aquarium. Lunch på Faneuil Hall efter för de som vill till självkostnadspris, avslut ca 13.30

10.15 – 12.30: Freedom Walking Tour från Boston Common. Lunch på Faneuil Hall efter för de som vill till självkostnadspris, avslut ca 13.30

13.30 – 16.00: Beacon Hill tour och Newbury Street shopping

13.30 – 16.00: Isabella Stewart Gardner Museum tour

18.00: Middag på High Street Place

LÖRDAG 1 OKTOBER

8.00 – 16.00: Inspirationsdag Föreläsning och Workshop på The Scandinavian Cultural Center

18.00:  Middag på Union Oyster House

SÖNDAG 2 OKTOBER

9.00 – 14.30: The Constitution Museum och Båt

REGISTRERING TILL RM

Registrering till Regionmötet, där du får din namnskylt och goodiebag, kommer ske på nedanstående tider:

  • Torsdag 29 september, 15.00-18.00
  • Fredag 30 september, 8.00-10.00
Klicka på schemat för mera detaljer

TA SIG RUNT I BOSTON

Hotellet ligger mycket centralt. Härifrån kan du ta dig runt i stan till fots, med taxi eller bussar och tunnelbana.
ATT SE OCH GÖRA
MIDDAGAR & UTFLYKTER

Alla utflykter har ett visst antal platser, principen först till kvarn gäller! Om vi inte kommer upp i ett visst antal per aktivitet kommer vi tyvärr behöva ställa in den.

OBS! Region- och avdelningsordförande i OAME och MAME deltar i konferens hela fredagen och kan därför inte anmäla sig till andra aktiviteter.

Middagar


Torsdag

Välkomstmiddag till självkostnadspris.


Fredag

Det blir en mer avslappnad middag på nyöppnade High Street Place. De kallar sig själva för en high end adult food court och vi får äta och dricka ur ett urval av deras restauranger. 

Vi ses i hotellets lobby klockan 18 och promenerar tillsammans dit. Det tar ca 20 minuter.

Kostnad: $100


Lördag

Lördagens middag blir på Union Oyster House, ett historiskt måste när man är i Boston. Byggnaden är från början av 1700-talet och har varit restaurang utan uppehåll i snart 200 år. Det har varit besökt av kändisar, politiker och presidenter.

Det bjuds på en trerätters middag med dryck. Mer information om meny kommer senare.

Vi ses i hotellets lobby klockan 18 och promenerar tillsammans dit. Det tar ca 25 minuter.

Kostnad: $150

Utflykter


Tiderna är från att vi går från hotellet till aktiviteten är färdig. Beräkna extra tid för att komma tillbaka till hotellet efteråt.


Fredag

Freedom Trail Walking Tour

Följ med på en guidad tur genom Bostons historia. Vi börjar i Boston Common och leds av guide i tidsenliga kläder från 1700-talet. Vi får se 11 av de 16 kända historiska platserna längs Freedom Trail. Det avslutas på Faneuil Hall där de som vill kan äta lunch till självkostnadspris.

Tid: 11.00-12.30 (13.30 om man vill äta lunch), vi samlas på hotellet 10.15 och går till Boston Common tillsammans

Pris: $25


Duck Truck

Hoppa på en amfibiebåt och se Bostons största sevärdheter. Turen avgår från New England Aquarium och börjar med 1 timma på land följd av 20 minuter båttur på Charles River. 

Läs mer här: https://bostonducktours.com

Tid: 10.30-11.50 (13.30 om man vill äta lunch), vi samlas på hotellet 9.45 och går till akvariet tillsammans

Pris: $55


The Isabella Stewart Gardner Museum

Museet är ett unikt konstmuseum med konst från Europa, Asien och Amerika och en fantastisk trädgård i mitten. Vi får en privat guidad tur i museet följt av tid att utforska på egen hand. 

Tid: 14.15 – 16 (vi samlas på hotellet 13.30 och tar taxi till museet, de som är med på program under förmiddagen tar taxi från Faneuil Hall)

Pris: $45


Beacon Hill och shopping på Newbury Street

Vi börjar med en guidad promenad i vackra Beacon Hill följd av möjlighet till shopping på lyxiga Newbury Street. 

Tid: 13.30 – 16 (vi samlas vid Faneuil Hall 13.30 och går tillsammans)

Pris: $0


Söndag

The USS Constitution Museum

Vi besöker både museet och skeppet USS Constitution “America’s ship of state”. Skeppet är världens äldsta kommissionerade krigsfartyg som fortfarande flyter. 

Efteråt äter vi lunch på vackra Pier 6 till självkostnadspris. 

Tid: 10.00-14.30 (vi samlas på hotellet 9.00 för promenad till akvariet där båten till Charlestown Navy Yard går)

Pris: $25

ANMÄLNINGSPROCESSEN

REGISTRERINGSPROCESSEN OCH BETALNING

Börja med att registrera dig för RM 2022 i Boston.

  • OBS! Anmälan kan göras fram till 25 augusti, 2022. 
  • Registreringsavgift (obligatorisk för alla deltagare): $25
  • RM-konferens är obligatorisk för alla AO i OAME + MAME, avgift (inkl. luncher och fika): $60
  • Val av middagar som arrangeras som en del av RM 2022:

Fredag: $100
Lördag: $150

När du fyllt i och skickat iväg blanketten nedan sker betalningen via Paypal länk direkt från anmälan. Du betalar även  för utflykter direkt – ställer vi in får du pengarna tillbaka.

Det är först när vi har fått din betalning som din anmälan är komplett och din plats på en eller flera utflykter är bokad.

OBS! SWEA kräver full Covid-19 vaccination för att delta i SWEA Regionmöte 2022.

HOTELL

Under RM-dagarna finns det ett begränsat antal hotellrum som kan bokas via SWEA. På grund av hårt tryck på hotell i Boston är tidsfristen för hotellbokningen med specialpris endast till och med 25 augusti eller så länge rummen finns tillgängliga. Vi uppmanar att du gör din hotellbokning snarast för att säkra en plats på något av de angivna hotellen. På Hotell sidan står det angivet hur ni går tillväga för att boka till specialpris och vad hotellet har för avbokningsvillkor.

Hotell under RM-dagarna bokas och betalas direkt till hotellet.

>> TILL HOTELL

AVBOKNINGSREGLER

Följande regler gäller för avbokning från RM Boston 2022:

  • Anmälan är bindande efter full betalning.
  • Du kan upplåta din bokning av middagar och utflykter till en annan SWEA-medlem men sköter själv det ekonomiska direkt med henne.  SWEA Boston måste få hennes namn, avdelning och e-postadress bekräftat till e-post region2022@sweaboston.org  snarast, dock senast 30 dagar innan ankomst.
  • SWEA Boston kan inte återbetala några belopp vid avbokningar.

Hotell bokas och betalas direkt till dem, se hotellets hemsida för avbokningsvillkor.

Glöm inte att kontrollera vad din reseförsäkring täcker. Om du måste avboka på grund av sjukdom eller annan orsak kontaktar du ditt försäkringsbolag.

ÖVRIG INFORMATION

KONTAKT

Skicka gärna e-post till oss om du vill ha mer information eller lämna förslag.

Vi nås enklast på region2022@sweaboston.org. Vi ser fram emot att välkomna er alla här hos oss i Boston!

SOCIALA MEDIER

Följ OAMEs regionmöte i sociala medier!

INSTAGRAM @sweaboston

FACEBOOK, SLUTEN GRUPP FÖR SWEOR SOM DELTAR I RM BOSTON
SWEA OAME + MAMEs RM i Boston 2022 deltagare
https://www.facebook.com/groups/553898032774448 

SPONSORER - OAME+MAME REGIONMÖTE