Ett Brev Från SWEA Boston’s Nya Ordförande

Hej,

Jag heter Maria Stolt och är vice ordförande för SWEA Boston sedan förra årsskiftet. Innan dess var jag webmaster. Jag har varit med i styrelsen för SWEA Boston sedan 2019. Nu ser jag fram mot 2023 och nya uppgiften som ordförande.

Att vara med i Styrelsen är roligt och viktigt, och det som driver mig är syftet. Att främja Svensk tradition och kultur på alla möjliga vis.

Det kan vara genom att hålla Svenska språket vid liv genom att träffa Svenskar och göra bra saker som i SWEA. Då tänker jag främst på våra stipendier som vi delar ut till Amerikanska kvinnor som ska genomföra Svensk relaterade studier i Sverige och som sedan blir våra “ambassadörer” och sprider traditioner och kultur.

För att SWEA Boston skall kunna fortsätta med det fina initiativet så behöver vi genomföra olika event. Ett av dessa är julmarknaden.Vi jobbar alla idellt med SWEA utöver vårt dagliga arbete. Jag har stor respekt för alla dessa kvinnor som byggt och förvaltat SWEA under så många år sedan 1985 då Boston avdelningen startade.

Nu bygger vi vidare med ny teknik och energi.

Vi behöver allas engagemang ibland kan man medverka mycket och ibland inte alls och det är helt okey.

Vissa saker tar tid, det ska vara roligt med SWEA. Många har sina bästa vänner i SWEA, det finns alltid möjligheter.

Vi ser fram emot att se vad 2023 har att erbjuda for SWEA Boston!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!