Network Menu

Vice ordförande / Sekreterare

 

 

 

 

 

Gittan Lehman

Jag är född och uppvuxen i Danderyd, norr om Stockholm. Träffade min amerikanske man, Marty, i Sverige och flyttade till Boston, där jag bott i över 50 år. Har två vuxna barn, och två barnbarn.

Älskar Boston och har jobbat på både Svenska Konsulatet som kanslist i tidernas begynnelse, samt på sjukhus som ultraljudstekniker inom hjärt-och kärlsjukdomar. Sedan 25 år tillbaka arbetar jag på Framingham Heart Study, ett forskningscentrum knutet till Boston University.

Jag var med och startade SWEA Boston 1986, och har varit aktiv i SWEA sedan dess. Jag uppskattar SWEAs syften som Sverigefrämjande organisation, speciellt våra stipendier som SWEA Boston har delat ut sedan 1988 till kvinnliga studenter som vill studera i Sverige. Jag värderar också SWEA som globalt nätverk för svensktalande kvinnor över hela världen och det stöd vi ger varann inom lokalföreningar. Alla mina närmaste väninnor efter 50 år i Boston är till exempel svenskor som jag har träffat tack vare SWEA.

På fritiden tycker jag om att lyssna på musik, sjunga i kör (SWEA-kören), spela Mahjongg (SWEA-Mahjongen), utöva yoga, och umgås med barn och barnbarn.

vicepresident(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaboston.org