Network Menu

Om julmarknaden

Swedish Yuletide

Varje år sedan 1986 har SWEA Boston bjudit in till Swedish Yuletide för att sprida svensk kultur och julstämning.
Detta årliga välgörenhets event lockar tusentals människor varje år och är New Englands största skandinaviska event.

Tack vare julmarknaden kan SWEA Boston varje år dela ut donationer till svenska och skandinaviska organisationer och evenemang. Det delas även ut ett årligt stipendium till amerikanska kvinnor som vill studera i Sverige.
För att läsa mer om detta, klicka här.

Julmarknadens försäljningsbord dignar av svenska och skandinaviska varor. SWEA och andra återförsäljare erbjuder allt från samiskt hantverk, till kläder, böcker, smycken, tomtar, heminredning och så mycket mer. Passa på att köpa unika julklappar.

I kafeerna serveras lax- och räksmörgåsar, köttbullar, svenska våfflor med sylt och grädde, lussekatter, princesstårtor och mycket mer. Det finns också kaffe, vatten, julmust och såklart glögg.
Mat och bakverk kan också köpas för att ta med hem.

Det finns också en väldigt populär tombola samt ett lotteri med fantastiska priser.

 

Musik och underhållning

Hela dagen underhålls det från scenen. Både julsånger samt annan svensk musik framförs av olika artister. Det blir också två framträdanden av det populära luciatåget med barn från Svenska skolan som framför härliga svenska julsånger.

Kaffestugan

Swedish Yuletide har också mat och bakverk till försäljning.
I fyra kaffestugor finns allt från svenska köttbullar, lax- och räkmackor, våfflor, bullar och mycket mer. Det finns också kaffe, vatten, juice, julmust och varm glögg.

Barnhörnan

De yngsta besökarna välkomnas till barnhörnan som finns bakom scenen. Här kan de pyssla julpynt och fiska små presenter i fiskdammen. Denna hörnan är ofta ett välkommet inslag för de minsta.

 

Swedish Yuletides Bidragsgivare & Sponsorer